e-Bugster, la versió elèctrica del Beetle

El grup automobilístic alemany Volkswagen ha aprofitat el Saló Internacional de l'Automòbil de Pequín-que se celebra del 23 d'abril al 2 de maig-per desvetllar el prototip e-Bugster, la versió elèctrica del Beetle, concebut com un 'roadster' biplaça.

Aquest escarabat alemany de zero emissions desenvolupa una potència màxima de 115 cavalls i és capaç d'accelerar de zero a cent quilòmetres per hora en 10,8 segons.

El cor elèctric de l'e-Bugster batega en el frontal i pesa només 80 kg. Les seves bateries disposen d'una funció ràpida que els permet recarregar en 35 minuts, a més de poder utilitzar una presa de corrent convencional.

L'energia necessària per propulsar el motor elèctric s'emmagatzema en una bateria de liti ió els mòduls se situen darrere dels seients davanters per estalviar espai.

La densitat energètica de 28,3 kWh es tradueix en una autonomia urbana mínima de 180 quilòmetres. Aquesta distància és més que suficient per realitzar la majoria dels desplaçaments diaris al lloc de treball i tornada a la llar.