El llibre electrònic flexible ePaper

La companyia tecnològica LG llançarà el proper mes de maig a Europa el seu ePaper, un llibre electrònic amb pantalla flexible, sense marcs ni carcasses, fabricat íntegrament de plàstic i que es pot doblar fins a 40 graus.

El nou dispositiu electrònic, amb una resolució de 1024 x 768 píxels i una pantalla de sis polzades, pretén revolucionar el mercat dels e-readers gràcies a "els seus avanços en la funcionalitat i el disseny", assenyalen en el bloc oficial de la companyia .

Els seus desenvolupadors expliquen que el ePaper tindrà la mateixa funció que un llibre electrònic, però amb la diferència que serà molt més prim i lleuger que els dispositius actuals fabricats amb vidre.

El nou lector electrònic només pesa 14 grams i és tan prim com un full de paper o les pel · lícules de plàstic transparent que protegeixen les pantalles dels smartphones.

Encara que la pantalla és de plàstic, no es pot plegar ni enrrollarse com un foli, però es pot doblar fins a 40 graus. La seva grandària de sis polzades, indica l'diaris britànic The Telegraph, és similar a la pantalla del popular Kindle d'Amazon, encara que és tres vegades més prim i pesa la meitat.

A més, segons LG, la seva flexibilitat i la durada de les seves bateries permetran que les pantalles es puguin emprar per a anuncis publicitaris o exhibicions en recintes on no sigui viable introduir pantalles normals.

La companyia assenyala que molts usuaris de llibres electrònics volen que les pantalles siguin resistents, ja que aproximadament el 10% han danyat els seus dispositius colpejar de forma accidental.

Per aquest motiu, la signatura sud-coreana assenyala que el ePaper resisteix caigudes per sobre de 1,5 metres d'altura sense cap dany i que no es ratlla tan fàcilment com la resta d'aparells similars.

LG encara no ha revelat la data de llançament ni el preu del nou dispositiu, encara que s'espera que sigui més barat que els actuals, però han revelat que el primer país a rebre el ePaper serà Xina i posteriorment sortirà al mercat a Europa, a principis de maig.