Proven una teràpia per allargar la vida

Investigadors del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO) han provat amb èxit la primera teràpia gènica contra el decaïment de l'organisme associat a l'envelliment. De moment, la 'teràpia antienvelliment' ha aconseguit, amb un sol tractament, allargar la vida de ratolins fins a un 24 per cent.

El treball, que publica la revista 'EMBO Molecular Medicine', desenvolupa una estratègia mai abans emprada per combatre l'envelliment, es tracta d'un tractament efectiu i segur-en el model animal-, que actua directament sobre els gens, però que s'aplica a animals adults, i una única vegada.

Els ratolins que van ser tractats en complir l'any van viure, de mitjana, un 24 per cent més, els de dos anys, un 13 per cent més. Així, la teràpia consistiria a aconseguir que les cèl · lules expressen telomerasa, l'enzim que 'alenteix' el 'rellotge biològic'.

En general, la teràpia va millorar sensiblement la salut dels animals, retardant l'aparició de malalties associades a l'edat-com l'osteoporosi i la resistència a la insulina-i millorant els valors d'indicadors d'envelliment, com la coordinació neuromuscular.