Un hotel a Dubai sota el mar?

La constructora de Dubai World, Drydocks World, ha signat un memoràndum d'entesa amb la companyia suïssa BIG InvestConsult AG per posar en marxa el primer hotel subaquàtic del món, segons informa la constructora a través d'una nota de premsa.

Segons el document, Drydocks World es converteix en l'únic executor de futurista hotel que es denominarà 'Water Discus Hotel'. El memoràndum d'entesa va ser signat durant la Reunió Anual d'Inversions celebrat al Dubai International Convention Center.

El 'Water Discus Hotel' és un projecte que està en desenvolupament i que comptaria amb 21 habitacions sota l'aigua mentre que una altra part de l'hotel estaria sobre el mar.

L'estructura principal de l'hotel serien dos discos, un sobre l'aigua i un altre submergit, connectats per tres suports per on elevadors i escales permetran la circulació dels hostes. Les habitacions sota l'aigua comptaran amb finestres panoràmiques i il · luminació especial per veure la biodiversitat marina.

"El disseny d'aquest innovador és obert un nou camp d'oportunitats per al desenvolupament turístic i hoteler, així com l'opció de crear habitatges 'off-shore' i centres on desenvolupar activitats relacionades amb la protecció dels mars", va explicar el president de BIG Invest Group, Bogdan Gutkowski.

La companyia encarregada de la part tecnològica, Deep Ocean Technology, afirma que l'hotel ajudarà a complir el desig de molts viatgers d'explorar les profunditats dels oceans sense necessitat d'aprendre a bussejar.

Els Emirats Àrabs Units compten amb l'hotel més alt del món anomenat Burj Khalifa, un grup d'illes en forma de palmera fetes de manera artificial (Palma Jumeirah), l'arxipèlag 'The World', una forma que recorda els continents terrestres i ara ha volgut sumar un hotel sota el mar a la seva llista d'originals creacions.

UN ALTRE HOTEL SUBMARÍ.

No és la primera vegada que s'anuncia un projecte com aquest. Ja el 2003, es va anunciar que Dubai construiria un hotel al fons del mar, el Hydropolis Underwater Hotel and Resort, establiment que encara no ha vist la llum.

L'hotel incloïa tres elements: l'estació de terra, on als convidats els serà donada la benvinguda, el túnel connector, que transportarà a la gent pel tren a l'àrea principal de l'hotel, i les 220 suites dins del complex submarí.

Aquest era un dels projectes de construcció contemporanis més grans en el món, cobrint una àrea de 260 hectàrees, la mida del Hyde Park de Londres.