Volvo prova a Barcelona els seus cotxes sense conductor

Volvo ha provat la seva tecnologia de vehicles sense conductor per carreteres de Barcelona. Aquests automòbils són autònoms gràcies a la tecnologia SARTRE (Safe Road Trains for the Environment), que ha aconseguit que aquests cotxes siguin capaços de circular en llocs amb trànsit real, sense la necessitat d'intervenció humana.

Tres turismes (Volvo XC60, Volvo V60 i Volvo S60) han circulat per les carreteres de Barcelona gràcies a aquest sistema. És la primera vegada que aquest invent entra en fase de proves en una carretera oberta i amb trànsit real i ha aconseguit respondre amb èxit. "Hem fet 200 quilòmetres i la prova ha sortit bé", ha afirmat la directora del projecte, Linda Wahlström.

Aquests vehicles de Volvo funcionen com una espècie de vagó en un tren. Per a això es necessita un comboi, que en aquestes proves ha estat un camió Volvo, que serveix de guia a la resta de cotxes. Aquest vehicle de referència deu estar conduït per un conductor. Després de moltes proves i simulacions han comprovat a Espanya per primera vegada que aquest sistema funciona.