Un empresa espanyola presenta una eina per prendre decisions en grup


Un grup de quatre empresaris espanyols llança Womity, una eina a través d'Internet que permet prendre decisions en grup o rebre consells d'amics. Els usuaris només han de crear un 'womit' (un assumpte), marcar un temps límit, introduir totes les opcions a valorar, convidar els seus amics a votar i veure quina de totes les opcions propostes sobre el tema és la més votada.

Womity prové i es basa en l'estratègia boca-orella. Es tracta d'una eina on els usuaris podran demanar l'opinió dels seus coneguts abans de prendre qualsevol decisió. D'aquesta manera, s'eviten de forma pràctica, per exemple, cadenes de mails amb tots els comentaris d'amics, assegura la companyia.

Aquesta eina es troba en la primera fase d'un projecte dissenyat per Carlos Krauel, Tess Oriol, Andrés Echecopar i Gonzalo Vilaseca, que aspiren a convertir Womity en un veritable referent a Internet.

Crear un womit és molt senzill. Es tracta d'un esdeveniment que crea l'usuari, un cop registrat, en Womity. En ell es pot introduir dos o més opcions a valorar i decidir en grup quina és la millor. Els womits serveixen per prendre decisions en grup-com ara triar un regal per un amic en comú-, rebre consells d'amics abans de prendre una decisió o conèixer la seva opinió sobre un tema concret.

A cada womit, l'usuari pot crear tantes opcions com vulgui i convidar a tots els amics que l'usuari vulgui a l'esdeveniment. Els usuaris convidats votaran entre totes les opcions i podran comentar el que els vingui de gust. Només poden veure i participar en un womit els amics als que l'usuari hagi convidat. A més, es pot crear una xarxa d'amics de Womity o importar els contactes des d'un compte de correu de Gmail o Yahoo!.

"Womea amb qui tu vulguis, i decideix el millor regal de noces per als teus amics, la millor destinació per a les vostres vacances o l'ordinador que has de comprar. ¡Qualsevol decisió en grup és possible!", Assegura la companyia.

En aquesta primera fase, llançada fa dos mesos, aquests quatre empresaris espanyols han dissenyat una eina per a la presa de decisions en grup que ja compta amb més de 6.000 usuaris registrats. "Womity neix amb el propòsit de dissenyar un espai on els usuaris i les marques interactuïn de manera natural, on tothom tingui el seu paper. I la clau és el boca-orella", assegura el director general d'Womity, Carlos Krauel.

Enllaços relacionats:

- Womity (http://www.womity.com/)