No Doubt crea una fusió sense límits


Va transcórrer més d'una dècada de silenci discogràfic, però No Doubt està de tornada amb un àlbum de temes nous, Push and Shove, que llançarà el dimarts 25 de setembre i del que ja sona el senzill Settle Down.
I encara que semblés que en aquest lapse la cantant Gwen Stefani, el guitarrista Tom Dumont, el baixista Tony Kanal i el bateria Adrian Young s'han dedicat només a descansar, els músics, guanyadors de dos Grammy, aclareixen que, per contra, han estat plens de treball.
"Aquests 10 anys no els hem vist com un descans, perquè hem fet moltes coses, tant relacionades amb No Doubt com no relacionades, incloent tenir vuit fills entre todos.Después del llançament de Rock Steady (2001) vam estar de gira. El 2003 vam gravar el senzill It 's My Life i llancem la nostra col · lecció d'èxits. El 2004 ens embarquem en un altre tour, i després Gwen es va llançar com a solista ", explica Young, en entrevista proporcionada per la seva disquera, Universal Music.
"Volíem prendre'ns un break, perquè mai ho havíem fet, però després vaig pensar: 'Bé, potser podria llançar un disc de dance. Suposadament només seria un àlbum (Love. Angel. Music. Baby el 2004), però van acabar sent dos (el va seguir The Sweet Escape el 2006). I després vaig tenir els meus dos nadons (Kingston i Zuma). Així que van ser dos discos, dos tours i dos nens. Això ens porta al 2008, quan vam decidir començar a treballar en un nou disc de No Doubt ", afegeix Stefani.
Compondre va ser un repte
La cristal · lització del disc va prendre més temps del que s'esperava. "Quan vaig començar a tractar d'escriure nous temes per No Doubt, senzillament no es va donar. Estava bloquejada per compondre, massa saturada per tot el que a nivell professional i personal havia viscut, així que vam dir: 'Bé, per ara sortim només de tour i Divertim-nos' ", confessa.
I va ser just durant la gira que van realitzar per Estats Units el 2009 quan l'artista es va retrobar amb les seves muses.
"Estar novament a l'escenari amb els nois va ser inspirador. Tornar a cantar els temes del passat em commovia cada nit fins a les llàgrimes, a més, encara estava alletant (Zuma, nascut el 2008), estava molt emocional, així que va ser dir: 'Vam fer aquestes cançons junts, i la gent les coneix perquè són èxits. Podem escriure més cançons, farem! '".
"Amb la gira vam tornar al que vam començar fent com a banda el 1987, que era tocar en viu. Això se'ns dóna naturalment. Compondre sempre és un repte, però estar a l'escenari va ser com tornar a casa, i això ens va donar la confiança per tornar a entrar a l'estudi ", afegeix Kanal.
Va ser així com la primera cançó per Push and Shove, Undercover, va ser escrita el novembre de 2009, a l'any següent van compondre la resta de les peces, per gravar-les en 2011.
"Ens prenem el nostre temps, va ser un procés de dos anys fins que finalment va quedar acabat. Només vam composar 11 temes, que són els que estan al disc, no hi va haver més ", afirma la intèrpret de Just a Girl, Your say Speak i Hey Baby!
"En el passat escrivíem 20 o 30 cançons i triàvem les 10 millors per a l'àlbum, però ara li dediquem molt de temps a cada cançó, si el cor no funcionava, trigàvem setmanes ajustant fins a quedar satisfets. Vam aprendre que no es pot apressar la composició ", diu el baixista. El llistat complet de cançons de Push and Shove són: Settle Down, Looking Hot, One More Summer, Push And Shove, Easy, Gravity, Undercover, Undonem, Sparkle, Heaven i Dreaming The Same Dream.
Es queda en el grup
Stefani va assegurar que no pensa tornar a gravar un disc com a solista i que tot el seu futur musical està lligat amb la banda. Ha afegit que no vol tornar a cantar sola mai més en la seva vida i assegura que el seu futur musical serà només de la mà de la banda. "Mai vaig necessitar realment dedicar (a la música) com a solista i no vull tornar a fer-ho. Estic feliç amb No Doubt ", va afirmar la cantant. I va afegir: "Malgrat el que es digui o es pensi, mai ens tornarem a separar".