Els Laietans presenten “Els Laietans”



El grup de gralles 2.0, presenten el seu primer treball discogràfic anomenat "Els laietans". Una barreja iconoclasta de 6 temes populars en clau de música tradicional del segle XXI.

“Els Laietans” és el primer treball discogràfic d’aquest grup de gralles que va aterrar a les xarxes socials amb força fa un any arrel d’un vídeo seu penjat al youtube i on versionaven el famós “Waka-waka” de la Shakira.

En aquest disc el grup de grallers maresmenc vol mostrar el que és l’essència de la música de Els Laietans: una barreja iconoclasta de 6 temes d’estils diversos explicats a través del so de gralles, tarota i timbal.


ELS LAIETANS

Declarat com el primer grup de gralles 2.0 del món, Els Laietans és un grup format per joves músics amb l'objectiu de renovar l'àmbit graller català i difondre'l molt més enllà de la música tradicional.

Partint de les festes populars i de carrer Els Laietans han entrat dins el món de les xarxes socials amb una gran repercussió mediàtica convertint-se així en un grup de referència en el sector de la música tradicional catalana. Si bé el seu àmbit natural són els concerts i les cercaviles, aquest grup ha pres com a aparador virtual les xarxes 2.0 (Youtube, Twitter o Facebook) per a fer arribar els seus treballs a un públic més divers a través dels mitjans de comunicació com TV3, Catalunya Ràdio, Rac1 o ràdio Flaixbac, entre molts d'altres; i també a través de diversos portals digitals de notícies on han obtingut unes excel·lents crítiques.

En el seu repertori rau l’originalitat d’aquest conjunt que beu de composicions de collita pròpia d’arrel tradicional i de temes pop d’actualitat com ara la seva versió per a gralles del "Waka-waka" de la Shakira , l’ “Ai se eu te pego” d’en Michel Teló, el "Bad Romance" de la Lady Gaga, el "Viva la vida" de Coldplay, , el "Wa yeah" dels Antònia Font o el "Jean-Luc" dels Amics de les Arts, entre d'altres.

Els Laietans son:

Roger Andorrà - Gralla seca

Roger Aulet - Gralla dolça

Pol Ducable - Tarota

Pau Benavent - Timbal

Ferran Samper - Tabal