iPad: el nou 'tablet' d'Apple, a 350 euros


Steve Jobs ha revelat un dels secrets més ben guardats d'Apple. El nom de la seva nova 'tablet' és iPad, semblança a un iPod però en gran i costa 350 euros la versió més barata (de 16Gb de memòria). Els iPad s'estaran distribuint en 60 dies. Els experts esperen que es vengui entre dos i cinc milions de iPad el seu primer any i alguns analistes estimen que podria generar entre 2.800 i 3.500 milions de dòlars de facturació per a Apple.

Steve Jobs ha estat l'encarregat de començar la presentació davant dels mitjans de comunicació. Jobs està presentat diapositives amb la història d'Apple i anunciant que ara mateix existeixen més de 140.000 aplicacions per al iPhone.

- Jobs ha explicat que el nou 'tablet' té pantalla tàctil i que des d'ella es podrà accedir al portal d'aplicacions iTunes, que ja està adaptat per al nou 'gadget'.

- Quant al disseny, el nou iPad és similar al iPhone o el iPod però en gran.

- Mesures: el iPad té una pantalla de 9,7 polzades, un ample d'1,27 centímetres (mitja polzada) i un pes de 680 grams.

- Tots tenen WiFi incorporada, un processador d'1 GHz Apple A4, i capacitat de memòria de 16 a 64 GB.

- La seva bateria té una durada de deu hores en manera encesa i propera a un mes si es manté en manera standby.

- Steve Jobs ha desaparegut d'escena i altres directius d'Apple estan mostrant les possibilitats d'Ipad amb els videojocs. Aquesta és una de les bases més fortes del iPad, sens dubte. La capacitat gràfica és excepcional.

- Presenten iBook, la nova aplicació d'Apple per a llibres, amb botiga|tenda inclosa. Jeff Bezos (creador d'Amazon) s'ha d'estar removent a la seva cadira, bastant intranquil.

- Una altra de les aplicacions presentades avui: iWorks. Un paquet d'aplicacions com l'Office de Microsoft.

- El iPad compta amb un teclat virtual tàctil i amb la possibilitat d'inserir-lo en una carcassa que incorpora un teclat físic. D'aquesta manera es converteix en un autèntic sobretaula.

- El preu finalment és de 499 dòlars (350 euros) per a la versió més barata, el de 16Gb de memòria, 599 (420 euros) per a la de 32 Gb. El 'full equipi' estarà, això sí, a 829 dòlars (570 euros) amb 3 G, WiFi i 64Gb de memòria.

- Steve Jobs assegura que s'estaran distribuint unitats dins de 60 dies. 90 per a les unitats amb 3 G.