EL TEMA DE LA SETMANA


No es la Nació, que ni ho serà perquè estigui escrit en un paper ni ho deixarà de ser per que no ho estigui.
ES LA ECONOMIA !!!!!!!!!!!!!! és Aena, és Red Eléctrica Espanyola, és Endesa, és el corredor de mercaderies, és la modificació de la llei de ports, son tantes i tantes coses que ens estan empobrint, es tant ser cornuts i pagar el beure que o ens plantem o acabarem arruïnats.

Podria avorrir-vos amb centenars d’exemples de actituds que ens estan fotent des de fa molts anys però com exemple posaré nomes un parell de recents:

Una, dimarts passat justament a l’avió, vaig llegir la noticia de que una important companyia aèria asiàtica (no recordo el nom) volia canviar el vol Singapur-Milà-Sao Paulo per Singapur-Barcelona-Sao Paulo i que estaven estranyats per que AENA portava cinc mesos sense respondre a la seva sol·licitud. Sorprenent, oi? Sabeu que Aena es un cas únic al mon occidental? França, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Turquia, Japó, EEUU, Canada, Mèxic, Itàlia i mes de cent països son tots gilipolles i no en tenen ni idea. El que els aeroports siguin competitius entre si i els gestionin ens locals que treballin pel interès de la seva area d’influència econòmica que es lo que fan tots els altres es una bestiesa que nomes els espanyols tenen clar que no s’ha de fer. Perquè, pensar que l’objectiu es controlar als altres i treballar a favor de Barajas es únicament una perversió dels “victimistes nacionalistes”, oi?

La segona, la Comunitat Europea te previst fer una línia fèrria de mercaderies des de Algeciras fins al nord d’Europa. Normalment les línies de mercaderies que uneixen diferents països es procura que passin per on hi ha comerç internacional, per on hi ha ports i per on es pot connectar amb altres països. A que sembla lògic? Si es fes així a Espanya s’aprofitaria la línia actual del mediterrani que uneix els ports de Algeciras, Valencia, Tarragona i Barcelona, a on, a mes es produeix el 60% del comerç exterior d’Espanya i que es una porta de entrada del tràfic dels vaixells que venen de Asia i que es connecta amb França per Portbou. A que si? Doncs no. El govern Ánsar va decidir que la línia fora Algeciras-Madrid-Zaragoza travessant els Pirineus per un túnel de 40 km!!!!! i arribant a França a un lloc on no hi ha cap línia de tren!!!!! Davant l’obvi magnífic plantejament del projecte, el govern Zapatero va mantenir el traçat i ha hagut de ser la Comunitat Europea qui, entre descolloniments de riure i perplexitat, ho hagi canviat (segurament els europeus han recordat la bestiesa, novetat mundial en el seu moment, del AVE Madrid-Sevilla). De veritat creieu que els enginyers del ministeri son tan imbecils com per a fer la proposta que va prosperar fa set anys? Pot haver algú tan idiota que per a afavorir a Madrid i aïllar una mica mas a Barcelona arribi a presentar un pla tan antieconòmic? Tan bestia? Tant antiespanyol? Doncs si, els magnífics governs d’Espanya del PP i del PSOE (o potser si que son tan idiotes que son incapaços de imaginar una línia de tren important que no passi per la Puerta del Sol).

Ha arribat un moment en que se me’n fot que ens insultin contínuament (Chorizos, insolidarios, egoístas, ladrones......), crec que a aquestes alçades ja ha quedat clar que es Espanya i que vol Espanya. Cada vegada que un govern català fa campanyes per a comunicar que “al hablar tenemos “asiento” pero en el fondo somos buenos” el que està fent es l’idiota. Que quedi clar de una punyetera vegada que no ens accepten com som. España es castellana y central i s’ha acabat. No volen, no accepten, no suporten, els fastigueja i tenen por a la diferencia. Son, es creuen encara, un imperi. Això si, liberals i oberts com ningú.... manda cojones com dirien ells!!

Que no veieu quin es el tarannà de aquesta gent? Llegiu-los o escolteu-los (TeleHespe, La Razón, La Gaceta, ABC, El Mundo, Intereconomia, Veo 7, Cope, EsRadio.......) fa por!!!!. Estan a dos dits del pur i dur feixisme. . El que aquests idiotes no volen veure es que aquí cada cop hi ha mes gent cansada i avorrida i que estan fabricant independentistes un darrera l’altre.

No us sembla repugnant que un partit (+ la brunete mediàtica) hagi estat demonitzant durant anys un estatut, amb una immoral recollida de 4.000.000 de signatures (4.000.000 de odi) per tot Espanya, que hagi recorregut articles que desprès ha recolzat als estatuts de Valencia i Andalusia, articles textualment idèntics!!. Si això ixo no es odi, menyspreu, abús i jo que se que mes, que collons es?

Es fi, no es la pàtria, ni la senyera, ni els carquinyolis, ni parlar el català del Pompeu Fabra, ho torno a dir, ES LA ECONOMIA, ES LA COMPETITIVITAT, ES EL FUTUR. De nosaltres depèn que els nostres fills segueixin vivint en el pais-lloc-nacio-territori-comunidaz-región o con vulgueu anomenar-la (això també me’n fot) on tinguin la possibilitat de quedar-se i créixer econòmicament o seguir deixant que la empobreixin i haver de marxar.

Com va dir John Lennon, “dream is over”, s’ha acabat el somni, mai existirà la Espanya plural de la que parlen quan hi ha eleccions. Si encara no ho heu fet, caieu ja de núvol. No ens volen com som, nomes interessem mentre siguem una convenient fabrica de recursos, desprès, quan estiguem exhaustos, ens acabaran d’embotonar. Lo dit, caieu del núvol!!

Pensa-ho dissabte i pensa-ho quan hi hagi eleccions (si no votem nacionalistes de poc servirà tanta mani). No es moment de confrontar “la roja”, a les seleccions catalanes, ni els toros als els embolats, ni el flamenc a la sardana, no es moment de posicions romàntiques. Senzillament, es moment de pensar serenament en el que mes convé als nostres fills.


PD: Sisplau, no caigueu en la manipulació de contraposar els negociets dels Millets de torn, la ineficàcia del politics, les tonteries del Carod i tota aquesta colla de gilipolles que d’això n’hi ha a tot arreu i, com diu en Pujol, això, ara no toca.
Ah !!! i recordeu que, a diferencia dels de Madrid, els politics extraordinàriament gilipolles que tenim aquí no decideixen, sobre els altres, tenim l’honor de que nomes ens putegen a nosaltres i ho dic per experiència (quina sort).

La societat civil, la gent i tots, hem de decidir ( això ho dic jo )


PERE CUSSÓ