Quins són els animals més verinosos del món?


Animals verinosos
Tòxics temibles

Les grapes afilades i les dents no són les úniques armes que tenen els animals. Moltes criatures usen metzines|verins per atacar a les seves preses o com a mètode de defensa. Alguns d'aquests animals emmagatzemes toxines a les seves glàndules i injecten la metzina|verí. Altres animals produeixen la metzina|verí a la seva pell. Aquí teniu alguns dels animals més ponzoñosos del món.

1 Rana Flecha Veneno

Granota metzina|verí fletxa - La pròxima vegada que siguis als plujosos boscos d'Amèrica Central i Sud-amèrica i us trobeu amb aquest petit amfibi, no el recolliu: la seva pell conté un químic tòxic que posa malalt o mata qualsevol animal que la toqui o la coma. Dos micrograms d'aquesta toxina (una quantitat similar a la d'un cap d'agulla) podrien matar a un mamífer gran o fins i tot a una persona.

2 Pez Piedra

Peix pedra - Se'l troba en aigües del Pacífic i al voltant d'Austràlia, aquest amo peix s'assembla a una roca o peça de coral|corall. Ben camuflat, ataca a qualsevol peix que res per les proximitats|rodalies. Una potent toxina emmagatzemada a les seves 13 espines pot detenir qualsevol depredador que es creuï al seu camí. En humans, la metzina|verí causa un intens dolor, inflamació dels teixits, commoció i finalment la mort.

3 Taipán d'interior

Serp Taipán d'interior - Nadiua d'Austràlia, és considerada la serp més verinosa de la Terra. Una mossegada conté suficient toxina (110 mil·ligrams) com per matar 100 persones. La seva toxina pot causar vòmits i fa que es detingui la respiració. Afortunadament, la taipán és molt tímida i és un rèptil poc agressiu.

4 Vespa de mar

Vespes del mar - Es troben en aigües oceàniques d'Àsia i Austràlia, aquesta perillosa medusa tracta d'eludir altres criatures. Definitivament, els nedadors les haurien d'evitar. Un cop accidental contra els seus tentacles i els seus potents agullons et perforaran. A més de causar un dolor insuportable que durarà setmanes, la seva metzina|verí pot paralitzar el cor o els pulmons, i també dissoldre la pell.

5 Pop d'anells blaus

Pop d'anells blaus - La mossegada d'aquest pop no dol, però les neurotoxinas presents a la seva saliva comencen de seguida el seu temible treball|feina. En qüestió de minuts, la persona que va rebre la mossegada experimenta entumiment, debilitat muscular i poc després, la víctima deixa de respirar i mor.

6 Escorpí daurat israelià

Escorpí daurat israelià - Se'l troba al nord de l'Àfrica i a Orient Mitjà, també se'l coneix com a "escorpí d'agulló mortífer" pel que el seu nom el diu tot. Encara que el seu agulló no és particularment llarg o fort, una punxada d'aquest escorpí (el més exòtic del món) causa un dolor insuportable, febre, coma, convulsions, paràlisi i mort.

7 Aranya de tela en embut

Aranya de tela en embut de Sydney - Austràlia és la llar de moltes criatures verinoses, i aquest aràcnid és un dels pitjors. Gran i agressiu, produeix una dels pitjors toxines que esgarrapa alguna pugui generar. Situa la seva tela creuant l'entrada del seu cau. No entris! Els seus ullals inoculen una neurotoxina que causa un gran dolor i pot matar una persona en 15 minuts. La seva metzina|verí no afecta la major part dels mamífers sol a nosaltres!

8 Cargol de closca|petxina marmòria

Cargol de closca|petxina marmòria - Aquest cargol lent de moviments, viu als esculls de tot el món. Empra la metzina|verí per capturar les seves preses. Reposant en l'interior de la closca|petxina, el cargol apunta una espècie de nas, anomenat probóscide. Una dent afilada en el seu extrem actua com un arpó. La metzina|verí, una neurotoxina, viatja a través de la dent cap a l'interior de la víctima, paralitzant-la gairebé tot seguit. Els humans que sofreixen el seu aguijonazo experimenten debilitat, entumiment, nauseas i finalment la mort en quant els seus pulmons en deixen de treballar.