Google Instant es queda en blanc


Fa unes setmanes, Google afegia al seu cercador el servei 'Instant', amb el qual s'oferien resultats alhora que es teclejava. Tanmateix, i tal com recollien des de Portaltic aquesta setmana, la recerca instantània no funciona per a tot terme que tingui o pugui tenir alguna cosa de relació amb el sexe o tendències sexuals.

Termes com "sexe" fan que el cercador es quedi en blanc tret que es premi la tecla 'intro'. No ocorre amb "sexual", per exemple, ni amb "sexualitat". Tanmateix, pot comprovar-se com 'Instant' també deixa de funcionar si s'usen termes que entén poden tenir una relació directa amb recerques enfocades, sobretot, a continguts per a adults.

Entre aquestes paraules prohibides hi ha: "masturbació", "penis", "vagina", " trio "col·legial" i "col·legiala", "adolescent", "menors" (per impedir en casos com aquest possibles recerques relacionades amb pedofília), "lesbiana", "gai" i "bisexual". Aquestes, i altres paraules, no llancen recerques instantànies, ni en espanyol, ni en la resta d'idiomes. L'únic que fa Google és suggerir que l'usuari premi 'intro' si desitja que se li mostrin els resultats.