Jocs i aplicacions de Facebook tancades per filtrar dades personals


Una sèrie de jocs i aplicacions de Facebook, entre les quals es troben, alguns dels seus videojocs més populars, com FarmVille o Texas Hold'Em Poker, de Zynga, han estat tancats perquè filtraven dades privades dels usuaris que els empraven, com els seus noms reals, llistes d'amics, etc. Aquestes dades eren transmeses a companyies externes que els acumulaven en bases de dades per vendre'ls.

En la majoria dels casos, segons revela una investigació duta a terme pel rotatiu Wall Street Journal, això succeïa sense el coneixement de les companyies responsables, encara que no és clar encara com seria possible això.

Facebook diu estar prenent les mesures necessàries
En alguns casos, a més de la identificació de Facebook, s'enviaven dades reals dels usuaris a través del seu perfil. Una de les companyies presumptivament implicades en la venda de dades d'usuaris és RapLeaf, que en les seves bases de dades inclou dades extrapolades de Facebook, i d'una dotzena d'organitzacions de publicitat. Han assegurat que no era intencionat.

Facebook ha assegurat que estan prenent les mesures necessàries per prevenir aquesta situació en el futur, i han tancat les aplicacions que estaven transmetent l'esmentada informació de forma deliberada.

Zynga, responsable de videojocs com|com a FarmVille, ha assegurat que no tenia coneixement d'aquesta situació.
vandal.net