Diada de la colla Sagals d'Osona 2010 a Centelles

Avui els Sagals d'Osona han celebrat la Diada de la colla 2010 a Centelles acompanyats pels Xerrics d'Olot i els Moixiganguers d'Igualada.
En un dia de clima fred els osonencs han pogut celebrar la diada a Centelles després de dues temporades suspeses per motius climatològics.
Els carbasses han obert plaça amb el repte més gran que tenien per la jornada,el 4d8 , després de desmuntar dues vegades el peu del castell al tercer intent l'han tirat amunt. El castell ha pujat amb mides no gaire còmodes pels castellers de tronc malgrat estar força ben lligada a la pinya. Amb dosos col·locats el castell ha rebut l'ordre de desmuntar per part del cap de colla davant dels dubtes de poder-lo descarregar amb seguretat.
A ronda de repetició els Sagals han afrontat el segon millor castell de la jornada, la torre de set , que ha pujat amb seguretat fins a la carregada. Després de carregar el castell s'ha plegat pel pom de dalt, quant a sortit l'anxaneta i l'acotxador baixava ha arrossegat al dosos en una caiguda molt espectacular però sense conseqüències per la canalla. la torre tant sols ha pogut ser carregada, sent la tercera torre de set carregada enguany pels osonencs.
Aquesta caiguda ha condicionat la resta de la jornada , les altres construccions dels sagals han sigut un 3d7 per sota i un 5d7 resolts amb seguretat. 2 pilars de cinc han posat el punt i final a aquesta diada 2010 dels Sagals d'Osona.
Els Xerrics d'Olot molt escassos de camises han realitzat una torre de sis carregada (ha fet llenya a la baixada), un 3d6 i un 4d6 amb un pilar de 4 de cloenda.
Els Moixiganguers d'Igualada han portat unes construccions molt segures , perfectament assolibles per aquesta colla igualadina aquesta temporada , amb un 3d7 , un 4d7 i una torre de 6. un pilar de cinc ha tancat l'actuació dels de l'Anoia.


Els Sagals actuaran la setmana que ve a Caldes de Montbui amb intenció de descarregar el 4d8 (o el 2d7 segons el nombre de camises disponibles). serà el darrer intent dels carbasses aquesta temporada , abans d'afrontar un final de temporada ple d'actes socials però sense rellevància castellera.
Aquesta temporada , de moment , ha permès fer als sagals un 3d8 i 3 2d7 carregats , malgrat el nivell de les construccions (són castells de la gamma de 8) no s'ha pogut descarregar-ne cap de moment. Un bon balanç malgrat el regust agredolç dels castellers carbasses.

Fotos de Lurdes López i Xevi Mas