La llei empara criticar els "jefes" a Facebook


L'agència Nacional de Relacions Laborals d'Estats Units (NLRB, segons les seves sigles en anglès) ha afirmat que els empleats tenen dret a expressar la seva opinió lliurement a Facebook i que això no afecti el seu lloc de treball.

Aquestes són les conclusions a les quals ha arribat la NLRB després d'una reclamació presentada contra l'American Medical Response de Connecticut que va acomiadar una empleada de manera il·legal. L'acomiadament es va produir després que l'empleada, Dawnmarie Souza, escrigués un comentari negatiu dirigit cap al seu supervisor a la seva pàgina personal de Facebook, segons assegura la NBC.

"Sembla que seré fora per un temps. Dóna gust veure com l'empresa permet a un '17' ser supervisor" resava el comentari de Souza. Segons el codi de l'empresa de serveis mèdics un '17' és un pacient psiquiàtric.

Segons paraules de John Barr, representant de l'empresa en la qual Souza treballava, aquesta va ser acomiadada per dues queixes similars en menys de deu dies, segons les quals el seu servei era "grosser i descortès". La NLRB ha dit que postear a Facebook el que els empleats vulguin constitueix un dret innegable.

"Si els empleats estan descontents amb el seu supervisor i s'ajunten per parlar sobre ell i criticar-lo, poden fer-ho", assegura Jonathan Kreisberg, director regional de la NLRB a Hartford (Connecticut). La decisió última la tindrà el jutge que portarà el cas el pròxim 25 de gener i podria establir un precedent en assumptes similars.