ELS ESPORTSAMB EN MARC MOSULL


El tema de la setmana en clau esportiva és sens dubte el clàssic que van disputar el Barça i el Reial Madrid el passat dilluns. El partit, que va finalitzar amb un 5 a 0 al marcador, va ser un monòleg blaugrana. L’equip de Mourinho va fer un partit pèssim i no va posar mai en perill la victòria del Barcelona. El portuguès va elaborar un mal plantejament inicial que va enterrar les opcions del Madrid. Si al Barça no el pressionés a dalt i li permets que la seva defensa nodreixi de pilotes al mig del camp, la verdadera font d’energia del conjunt blaugrana, i a més li jugues amb un centre del camp en inferioritat numèrica (Xabi Alonso i Kedhira contra Busquets, Iniesta i Xavi) és del tot impossible fer-li mal. Tot això sumat als errors en defensa, fruit de la falta de concentració, en que va incórrer el Madrid, errors sobretot de marcatge i per part de Marcelo, en resulta aquest 5-0. És imperdonable que al Madrid li fessin 2 gols i li creessin tanta sensació de perill als 20 primers minuts de partit, que són minuts de tanteig i respecte. És realment imperdonable que això li passi a un equip gran.

Amb aquesta exhibició el Barça dóna un cop d’efecte a la lliga. Sens dubte, el resultat condicionarà el cicle del campionat però ni molt menys serà determinant. Cal recordar que encara queden dos terços de competició. Almenys ara per ara el Barça ja va líder.

L’altre gran tema de la setmana, que ha passat força desapercebut per la disputa del clàssic, és l’elecció de les seus dels Mundials 2018 i 2022. La candidatura ibèrica, conformada per Espanya i Portugal, competeix per organitzar el mundial del 2018 o el de 2022 en cas que no pogués fer-ho quatre anys abans. La decisió final es donarà a conèixer el dijous dia 2 de desembre del 2010. Les candidatures que pugnen amb Espanya pel mundial del 2018 són Anglaterra, Rússia i la candidatura conjunta d’Holanda i Bèlgica. Pel Mundial de 2022 els rivals són Qatar, Japó, EEUU, Austràlia i Corea del Sur. Veurem si finalment la candidatura Ibèrica és capaç de convèncer els membres de la FIFA i pot organitzar un nou Mundial.

Aquesta setmana a més del Barça-Madrid també s’ha disputat la Copa Catalunya. En la seva 21ena edició s’estrenava format. Ja no eren quatre els equips que aspiraven al títol sinó tres, els quals van jugar tots contra tots en un triangular de 45 minuts per partit a la Nova Creu alta de Sabadell. El campió d’aquesta edició ha estat l’Espanyol que ha derrotat al Barça per 1-2 i a l’Hospitalet, l’altre finalista, per 1-0. Aquesta és la cinquena Copa Catalunya aixeca l’equip blanc-i-blau.