Wophone, la alternativa xinesa.


L'operadora de telefonia Xina Unicom ha desenvolupat el primer sistema operatiu xinès per 'smartphones', anomenat Wophone i que espera competeixi al país asiàtic amb les creacions d'Apple, Google i Microsoft.
Twitter

Aquest sistema, segons ha informat aquesta setmana l'oficial Diari del Poble, ja s'ofereix en alguns terminals de Motorola, HTC, Samsung, Sony Ericsson i Dell, de manera que la lluita amb els tres gegants (Android, Apple IOS i Windows Mobile) i ha començat.

Aquest nou sistema operatiu està basat en Linux 2.6 i suporta tot tipus de terminals 3G (WCDMA, CDMA2000 i TD-SCDMA) així com els 4G LTE. A més, altres dispositius com pastilles, televisions o vídeoconsoles incorporaran Wophone en el futur.

Tots els terminals comercialitzats fins al moment amb Wophone tenen característiques similars i comparteixen particularitats com tenir una pantalla de 8 centímetres i un preu mai superior als 2.500 iuans (380 dòlars, 276 euros) encara que fonts de l'operadora van assegurar que l'oferta es diversificarà en un futur proper.

Tot i que Wophone és el primer sistema operatiu d'origen xinès, hi ha un precedent, creat pel principal competidor de la Xina Unicom, Xina Mobile, empresa que va crear Ophone OS, el qual va haver de retirar al poc temps de la seva comercialització per les queixes dels usuaris.

Unicom, que va rebre suport governamental el 2008 per a l'inici del desenvolupament del sistema operatiu, va definir aquest llançament com "la ruptura del monopoli de les companyies estrangeres en els sistemes operatius per a mòbils".

Durant 2011 sortiran a la venda set terminals amb el nou sistema operatiu i marques com Motorola, Samsung o Huawei confirmar que preparen nous terminals específics per Wophone, un sistema operatiu que revelarà les seves especificacions en els pròxims dies.
20minutos.com