Punset: "Quan un poble es tanca en si mateix acaba morint"



L'economista, polític, divulgador i científic Eduard Punset ha aprofitat el seu discurs durant la recepció de la Creus de Sant Jordi, en presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i de diversos polítics, per fer una dura crítica contra el nacionalisme català.

"Quan un poble amb una identitat molt forta es tanca en si mateix, es nega a rebre les interaccions d'altres cultures i d'altres països, es va asfixiant, cada vegada fabrica menys neurones i acaba morint a les mans d'un altre", ha advertit .

En la seva breu intervenció, en representació de la quarantena de persones i institucions premiades aquest any, Punset ha assenyalat que "tots sabem que aquests premis representen un intent d'estimular els esforços per garantir la nostra identitat, per garantir l'expansió de la cultura i de la comprensió internacional ", i ha recordat com durant els seus 20 anys vivint fora de Catalunya trobava a faltar les perdius que domesticava al seu poble.

No obstant això, també ha volgut destacar les "grans avantatges" de "aquest exili en part voluntari de 20 anys fora de Catalunya ". "Vaig aprendre una cosa que és l'única cosa que intentaré passar-li als meus nétes, vaig aprendre que quan un poble amb una identitat molt forta es tanca en si mateix, es nega a rebre les interaccions d'altres cultures i d'altres països, es va asfixiant, cada vegada fabrica menys neurones i acaba morint a les mans d'un altre ", ha conclòs.