Sony espera restaurar el servei en línia de Playstation en una setmana



Sony Computer Entertainement espera que "alguns serveis" del seu servei online de Playstation 3 estaran disponibles en una setmana, després de més d'una setmana interromputs a conseqüència d'un atac informàtic i afirma que és "molt difícil" que els atacants hagin aconseguit les dades bancàries dels clients. La companyia ha pres mesures que inclou canviar el sistema de seguretat associat a la consola.

En una entrevista al bloc oficial de la companyia, divisió de jocs de la multinacional japonesa, per als EUA, el portaveu Patrick Seybold ha explicat l'atac, que va ser detectat el passat 20 d'abril, va aconseguir apoderar-se de les dades personals dels seus subscriptors, uns 70 milions. La companyia guardava la informació de la targeta de crèdit, "xifrada i no hi ha evidències que indiquin que ha estat sostreta, però és una possibilitat que no es descarta", segons Seybold. La companyia assegura que el nombre de seguretat, el CVC que figura al dors de la targeta i que serveix per completar la transacció, no és emmagatzemat.

La companyia ofereix també una clau per identificar el número de targeta associat a la compra i és comprovar els rebuts enviats al correu electrònic amb les transaccions de fons al moneder virtual que està vinculat a una targeta de crèdit.

Actualitzar el programa intern
Sony assegura que després de la sostracció estan "millorant la seguretat i l'enfortiment de la seva xarxa d'infraestructures", "incloent el trasllat de la seva infraestructura de xarxa i centre de dades a una nova ubicació, més segura, que ja està en marxa".

També s'obligarà als usuaris que, quan es restitueixi el servei, actualitzin el programari intern de la consola (firmware) i canviïn les contrasenyes d'accés als serveis, tant de joc, com de lloguer de pel lícules com del servei de música Qriocity, a més de ser "especialment prudents" amb el correu electrònic, telèfon i altres estafes que demanen informació personal o confidencial.

"Sony no es comunicarà amb el client de qualsevol manera, fins i tot per correu electrònic, demanant el seu número de targeta de crèdit, número d'assegurança o una altra informació d'identificació personal", ha explicat.

Assegura que la investigació sobre els fets l'estan realitzant la policia i una important companyia de seguretat informàtica.