Descobreix la nova portàtil de Sony PS Vita


Sony, que ha pres nota de les grans tendències , prepara el llançament d'una consola que jugarà molt dur: PlayStation Vita. Estarà disponible a finals d'any en la seva versió només Wi-Fi per 249 euros i amb 3G per 50 euros més.

L'anterior portàtil de Sony, PSP, es va veure superada pel assequible preu de Nintendo DS i per les possibilitats de connexió i mobilitat dels videojocs en els dispositius mòbils. Ara, amb Nintendo 3DS ja en el mercat a un preu de 249 euros i amb cada vegada més presència dels 'smartphones'en aquest sector, Sony necessitava jugar bé les seves cartes.

Des d'un punt de vista de disseny, la portàtil de Sony despunta per unes característiques que ofereixen moltes possibilitats de control. Tindrà una pantalla multi-tàctil de 5 polzades OLED i un panell posterior també multi-tàctil, que obre moltes possibilitats als desenvolupadors.

PS Vita també té dos 'estics' analògics, que equipararà el control dels videojocs als de les consoles de sobretaula , el seu Dual-Shock. La companyia tampoc dóna l'esquena a la tan de moda realitat augmentada , la càmera del darrere integrada de la portàtil permetrà reproduir videojocs amb aquesta característica sense necessitat d'accessoris.

Vita també inclourà una càmera frontal, que permetrà a la consola oferir aplicacions de videoconferència que aprofitin el micròfon integrat.

PlayStation Vita també comptarà amb un sistema de detecció de moviment de sis eixos gràcies a un giroscopi de tres eixos i un acceleròmetre de tres eixos.

Una de les principals característiques de PS Vita serà la mobilitat, amb un model 3G que equipararà les seves possibilitats a les d'un telèfon mòbil o un model sol Wi-Fi. En qualsevol dels casos, la consola comptarà amb una antena GPS integrada , brúixola de sis eixos.D'altra banda, les possibilitats de connexió de Vita, dependents de PSN, arribaran precedides pel gran error de seguretat que ha patit la xarxa de joc de Sony en els passats mesos. Després de diversos atacs, aficionats van accedir a dades de més de 100 milions de jugadors. Veurem si això no afecta l'acceptació dels serveis online de la portàtil, una de les seves grans bases.

ESPECIFICACIONS TÈCNIQUES.

CPU: ARM Cortex-A9 core (4 core).
GPU: SGX543MP4 +.
Dimensions aproximades: 182.0 x 18/06 x 83.5 mm.
Pantalla multi-tàctil capacitiva: 5 polzades (16:9), 960 x 544, Aprox. 16.000.000 colors, OLED.
Panell tàctil capacitiu darrere.
Cambres: darrere i frontal.
So: Altaveus , micròfon integrats.
Sensors de detecció de moviment: Sistema de moviment de sis eixos (giroscopi de tres eixos , acceleròmetre de tres eixos) , brúixola de tres eixos.
Localització via Wi-Fi.

Botons:

Botó PS.
Botó d'encesa.
Botons de direcció (a dalt, a baix, esquerra , dreta).
Botons d'acció (Cercle, quadrat, triangle , X).
Sticks dret i esquerre.
Botons start , select.
Botons per a control de volum.

Comunicacions sense fils:

Connexió a xarxa mòbil 3G.
Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n.
Bluetooth 2.1 + EDR (A2DP/AVRCP/HSP).

Enllaços relacionats:

- Web de PlayStation Vita (http://http://us.playstation.com/psvita/).

- Bloc de PlayStation (http://http://blog.us.playstation.com/2011/06/06/e3-2011-introducing-playstation-vita-starting-at-249/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign = vita_060611).