Clara Lago, la noia més maca del moment


A Clara Lago van avisar amb deu dies d'antelació que el paper a 'La cara oculta', pel.lícula que s'estrena aquest divendres, era seu. La jove actriu madrilenya es va emportar una doble alegria: la primera perquè rodava una altra vegada amb Quim Gutiérrez després 'Cosins', de Daniel Sánchez Arévalo, i la segona, perquè anava a rodar un llarg fora d'Espanya, a Colòmbia. "Fer una pel fora és molt divertit", va confessar Lago. Encara que l'aventura colombiana no va ser tan tranquil com els dos esperaven en un principi. El rodatge es va produir enmig de les majors pluges hivernals en 60 anys i amb més de cinc-cents morts. "En el rierol que hi havia al costat de la casa on rodàvem apareixien flotant vaques mortes", va explicar Lago durant la presentació de la cinta.


Va ser l'única pega de les setmanes que van passar al país sud-americà. La resta del treball va anar sobre rodes. Els dos actors es van posar a les ordres de Andi Baiz ('Satanàs') per a interpretar una parella espanyola, Adrián (Gutiérrez) i Belén (llac), que es muda a Bogotà perquè ell aconsegueix el lloc de director d'una orquestra filharmònica. Però la convivència es fa més complicada i Betlem comença a dubtar de la sinceritat d'Adrián quan li veu tontejar (o no) amb una altra dona. "El meu personatge és com la vida mateixa. Quan t'enamores perds el nord de les coses, et converteixes enmig lela", va comentar Lago, que va perdre diversos quilos per donar-li més credibilitat al canvi de la seva angoixant personatge.
Clara Lago neix a Madrid el 6 de març de 1990. Després de formar-se com a actriu en populars telesèries com 'Raquel busca el seu lloc', 'Compañeros' i 'Manos a la obra', la seva primera aparició a la gran pantalla va ser a la pel.lícula 'terca vida', de Fernando Huertas, el 1998.

Nominada als Goya pel seu paper protagonista en "El Viatge de Carol" es converteix en una de les actrius joves amb més talent del moment, per la seva emotivitat i sensibilitat en els papers que interpreta.

cinema
ARENA EN LOS BOLSILLOS - Dir César Martínez Herrada
LA VIDA QUE T'ESPERA - Dir Manuel Gutiérrez Aragón
EL VIATGE DE CAROL - Dir Imanol Uribe. Nominada al Goya com Actriu Revelació
TERCERA VIDA - Dir Fernando Huertas.

televisió
HOSPITAL CENTRAL - Dir Jacobo Rispa
COMPANYS - Dir Manuel Valdivia i Manuel Ríos
RAQUEL BUSCA EL SEU LLOC - Dir Jaume Botella
MANOS A LA OBRA - Dir Vicente Escrivá