Música oculta a "L'últim sopar" de Da Vinci

Giovanni Maria Pala, un tècnic en informàtica italià, afirma haver descobert el veritable codi Da Vinci, després de trobar notes musicals amagades en el quadre de L'Últim Sopar. Segons ell, Leonardo da Vinci va deixar claus en la seva pintura per a una composició musical.

Pala va fer el seu descobriment després de dibuixar un pentagrama sobre una imatge de la pintura, adonant-se que els pans juntament amb les mans dels apòstols i de Jesús, equivalien a notes musicals. Això concorda amb la relació simbòlica cristiana entre el pa, que representa el cos de Crist, i les mans, que s'usen per beneir els aliments, però les notes no tenien un sentit musical. Pel que va descobrir que havien de ser llegides de dreta a esquerra, seguint el particular estil d'escriptura de Da Vinci - tècnica del "mirall" -. A més, també va trobar diverses pistes sobre el ritme lent de la melodia i la durada de cada nota.

El resultat de tota la investigació és un "Himne a Déu" de 40 segons, que sonaria millor en un òrgan, l'instrument més comú per a la música religiosa en l'època de Da Vinci.

Tot el seu descobriment es pot llegir en el seu llibre La Musica Celat (La Música Amagada).

Per més informació: Leonardo 's' Last Supper 'Hides True Da Vinci Code (Discovery Channel)