El mag de la tecnologia va concentrar el temps que li quedava en la seva família

Entre les últimes coses que va fer el geni de la poma mossegada va ser donar consells per a la presentació de l'iPhone 4S, que va tenir lloc el dimarts, el dia abans de morir. Ja en les últimes jornades s'havia mostrat especialment feble, incapaç de pujar les escales de l'interior de casa seva. Les esperances obertes amb una reciciente combinació de medicines s'havien esvaït. Al començament de la setmana, Apple havia advertit a la Policia de Palo Alto que el desenllaç estava proper, per tal que mantingués fora del jardí de la casa a la multitud que pogués arribar després que es donés la notícia de la mort.

En el seu pla de comiat, Jobs va sortir a dinar a un dels seus restaurants favorits amb el metge Dean Ornish. També es va reunir amb John Doerr, empresari; Bill Campvell, de la direcció d'Apple, i Robert Iger, cap executiu de Disney.

Segons "The New York Times», Ornish ha comentat que per a Jobs «tot era viure la vida en els seus propis termes, i no malgastar ni un moment amb coses que no creia importants. Era conscient que el seu temps a la Terra era limitat i volia controlar el que feia en les eleccions que li quedaven ».

La seva esposa Laurene va actuar de barrera per a molts que deien desitjant dir-li adéu. Va emprar temps per estar amb ella i amb els tres fills de tots dos. «Els fills són una mica 10.000 vegades millor que qualsevol altra cosa que mai he fet», li havia confessat a Ornish.

Xerrada amb el seu biògraf
En aquest tram final també va parlar amb Walter Isaacson, a qui havia ja fet moltes confidències per a la biografia que es publicarà el proper 24 d'octubre, un mes abans del que inicialment s'havia programat.

Segons Isaacson, quan li va preguntar a Jobs per què algú tan reservat pel que fa a la seva vida personal s'havia mostrat disposat a col.laborar amb la biografia, va respondre: «Vull que els meus fills em coneguin. No he estat aquí sempre per a ells i vull que sàpiguen què he fet i entenguin el perquè ».

A la seva família deixa una patrimoni que alguns mitjans de comunicació valoren en 6.500 milions de dòlars (4.800 milions d'euros), dels quals dos terços són en accions de Disney (arran de la venda de Pixar) i 2.100 bilions corresponen al seu paquet accionarial de la companyia que dirigia.