Mor als 56 anys el creador d'Apple, Steve Jobs

El cofundador i exdirector executiu d'Apple, Steve Jobs, ha mort aquest dimecres als 56 anys d'edat, víctima del càncer de pàncrees que patia des de feia anys, segons ha informat la companyia nord-americana a través d'un comunicat.

"Steve ha mort en pau, envoltat per la seva família", ha anunciat Apple, i alhora ha avançat que habilitarà una pàgina web per a tots aquells que vulguin retre l'últim homenatge a Jobs, considerat un dels empresaris més brillants de la seva generació.

"Tot el seu amor va ser per a la seva dona, Laurence, i per a la seva família. Els nostres cors estan amb ells i amb tots aquells que van ser tocats pel seu extraordinari talent", recull la nota d'Apple.

Jobs va anunciar la seva retirada el passat mes d'agost, deixant en mans de Tim Cook la direcció executiva de la companyia. La seva decisió va sacsejar els fonaments d'Apple, ja que molts li atribueixen directament els seus grans èxits comercials.

"La intel.ligència, passió i energia de Steve van ser la font de les innombrables innovacions que han enriquit i millorat totes les nostres vides. El món és molt millor gràcies a Steve", reconeix la nota.