Sense iPhone 5 però amb 4S

S'ha acabat el misteri. Es van esfumar tots els rumors. El nou iPhone d'Apple té la mateixa aparença que el model anterior, es dirà iPhone 4S i inclourà importants millores en el seu interior. Tim Cook, conseller delegat d'Apple, va paralitzar el món de les tecnologies per anunciar un model que, definitivament, no representa cap revolució en comparació dels seus antecessors. Així ha estat la presentació del nou IPhone d'Apple.

A primera vista, sembla que ha estat més gran el soroll que una altra cosa. Això sí, l'equip servirà de transició per a l'iPhone 5, mòbil que sí que estarà predestinat a convertir-se en la referència de la indústria de la telefonia mòbil.

En qualsevol cas, el 4S millora notablement el model anterior, amb més potència (processador de doble nucli), el que serà una delícia per als usuaris amics dels videojocs.

El nou Iphone estarà disponible a partir del 14 d'octubre als EUA, Canadà, Austràlia, Regne Unit, França, Alemanya i Japó. El 28 d'octubre arribarà a 22 països més, entre ells Espanya. El desembre de 2011, es produirà el desplegament mundial.

L'iPhone 4S estarà disponible en blanc i negre. El de 16 GB costarà 199 dòlars, el de 32 GB $ 299 i el de 64 GB 399 dòlars.

En què millora?
Incrementa la durada de la bateria, amb 8 hores de conversa, incrementa la velocitat de connexió i afegeix totes les virtuts del sistema operatiu iOS5. La càmera tindrà 8 megapíxels, un 60% més, i la qualitat de les imatges resultarà sorprenent, segons expliquen els directius d'Apple. També afegeix càmera de vídeo en alta definició.

Moltes de les novetats ja van ser avançades per l'allau de rumors que va fluir durant els últims mesos sobre el telèfon: el seu disseny serà el del 4G, la seva bateria més longeva, els seus potents processadors de doble nucli, les seves millores multimèdia, els seus nous serveis a la núvol, així com la seva insistent insistència per popularitzar la videotelefonia i les comunicacions sobre Internet.

El núvol deixa d'estar en les altures per acomodar-se en la majoria dels serveis. La música, els vídeos, els llibres electrònics, les aplicacions ... tot està a disposició de l'usuari amb la seva absoluta immensitat.

Entre les principals aportacions del gadget destaca la seva habilitat per escriure al dictat. És a dir, per reconèixer la veu dels usuaris i transcriure o per convertir les instruccions orals en ordres.

Els antecedents convidaven a pensar en el millor i la realitat del nou producte va semblar satisfer les expectatives dels més entesos. Un total de 80 d'ells, tots ells periodistes europeus, van assistir en directe des del Apple Store londinenc a la retransmissió en de la presentació realitzada a la botiga germana de Sant Francesc.

A dir de les primeres impressions recollides per elEconomista a l'edifici de Convent Garden, el nou iPhone té tot el que pot esperar del millor mòbil del moment, però sense que sigui el mòbil definitiu. Per a això caldrà esperar a l'iPhone 5, possiblement d'aquí a dotze mesos.

El mòbil amb el llistó més alt
Diuen que mantenir-se en el més alt és molt més difícil que la pròpia ascensió. Una cosa semblant ha de viure aquests dies Apple, obligada ara més que mai a sorprendre a tothom en una indústria en què sembla que ja tot està inventat.

Ha de resultar molt dur estar sempre a l'altura de la història. Davant semblant exigència, la companyia més valuosa del món per capitalització borsària va posar cos i forma al mòbil que marcarà una frontera més sentimental que física. A un costat quedaran els prodigis modelats per Jobs, inclòs aquest iPhone 4S, i davant habitaran les criatures que a poc a poc aniran apareixent.

Amb Tim Cook al comandament, en Apple asseguren que la companyia seguirà marcant el camí a la resta de la indústria, tant en innovació, disseny, clarividència i sentit comú. Quina altra cosa poden dir?