Ansietat entre adeptes a numerologia i esoterisme davant 11/11/11 a les 11H11

Els numeròlegs esperen amb ansietat el proper divendres, novembre 11, 2011, quan faltin 49 minuts per al migdia i siguin les 11H11 del 11/11/11, una rara xifra que, per als adeptes a les ciències ocultes, podria indicar l'ocurrència d'esdeveniments inusuals.
Mentre que per a la majoria de la gent aquesta coincidència de rellotge i calendari, que es produeix una vegada en cent anys, passarà totalment desapercebuda, els numeròlegs i altres esotèrics busquen els senyals que això podria tenir.
Alguns evoquen l'inici d'un humanisme renovat, de una nova harmonia al món, o fins i tot veuen l'obertura d'una porta a una altra dimensió o "una revolució de la consciència".
Milers d'aficionats a les ciències ocultes planegen reunir aquest dia per a cerimònies o danses. Diverses pàgines dedicades a aquesta data han aparegut a Facebook.
L'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) organitzarà una loteria especial amb un premi de 11 milions d'euros.
Els mèdiums i grans sacerdots del paranormal més coneguts van destacar la importància de la "sincronia" del 11/11/11 a les 11H11, com l'israelià Uri Geller o el nord-americà Solara, "expert en numerologia" i autor d'un llibre sobre el significat del número onze.
També ho van fer els fanàtics de "Spinal Tap", una pel · lícula de 1984 que descriu una banda de hard rock, sobre la base de fets reals o imaginaris, en el qual el número onze és d'especial importància.
"Tenir un triple nombre clau en el calendari és sens dubte de gran importància", va dir Solara a l'AFP. "Jo veig un gran canvi a la consciència del planeta i això coincideix amb la data", va dir el mèdium.
Solara, que viu al Perú, manté en secret els seus plans per al 11/11/11, revelant només que grups en més de 50 països aprofitaran l'ocasió per seure en silenci a meditar.
Alguns numeròlegs atribueixen al número onze poders paranormals que proporcionen un canal de comunicació amb el subconscient. D'altres, com Solara, sostenen que l'onze representa la dualitat del bé i del mal en la humanitat.
A internet està ple de blocaires que insisteixen en el caràcter místic d'aquest número que segons ells sol estar associat als desastres, com els atacs de l'11 de setembre de 2001 a Estats Units.
Alguns també posen l'accent en el fet que el mateix World Trade Center a Nova York era en si mateix una reminiscència del nombre onze. A més, el primer avió de passatgers en estavellar-se contra les torres era el vol 11.
Altres citen la profecia de Sant Malaquies, que al segle XI va predir que hi hauria 112 papes abans d'un apocalipsi bíblic. Benet XVI és el papa número 111.
La data 11 ha estat històricament carregada de significats. A més dels atemptats de 2001, l'armistici de la Primera Guerra Mundial es va signar a les 11H00 del matí de l'11 de novembre de 1918.
"Hi ha una sincronia interessant en el fet que molts esdeveniments estiguin associats amb el número 11", observa Ellie Crystal, una blocaire que es presenta com una "exploradora de la metafísica del món".
Per John Hooper, professor de pensament crític a la Universitat de Kansas (centre), totes aquestes teories pseudocientífiques són un exemple perfecte de "biaix de confirmació de la hipòtesi". És la tendència a privilegiar la informació que confirma les idees preconcebudes, sense tenir en compte a aquelles que les contradiuen, va dir.