Google obre el seu sistema operatiu Android 4.0

Google ha obert el codi font del nou sistema operatiu mòbil Android 4.0, conegut com Ice Cream Sandwich, perquè els desenvolupadors puguin crear diverses aplicacions. Així ho afirma l'enginyer del Projecte de Codi Obert d'Android Jean-Baptiste Queru en un grup de Google, on indica als desenvolupadors com descarregar el codi font.

El sistema operatiu Ice Cream Sandwich, que va ser presentat el passat octubre, és compatible tant amb els telèfons intel · ligents com amb les pastilles i substitueix els botons físics per controls de programari.

Des Google asseguren que Ice Cream Sandwich ha millorat el reconeixement de la veu, tant per a traducció com per dictat de textos i que també ha perfeccionat la funció de teclat, ha fet més interactives les notificacions i ha creat widgets, o petites aplicacions, de mida variable.

Una de les novetats més destacades és la inclusió del "patró de desbloqueig", una tecnologia que permet desbloquejar el telèfon a través del reconeixement facial de l'usuari.

El nou Android, fins ara només present en el telèfon intel · ligent Galaxy Nexus de Samsung, també permet editar i compartir vídeos d'alta qualitat i capturar fotos panoràmiques.