Que són les pedres d'Ica?

Les Pedres d'Ica són un dels enigmes més fascinants no només del Perú màgic sinó de tots els llocs i temps, empremtes investigades per tots els investigadors de l'arqueologia com de la astre-arqueologia de tots els països.
Representen una àmplia varietat d'escenes gravades en alt i baix relleu: dinosaures i convivència amb éssers humans, cirurgies encara avui impossibles, mapes tan antics com el desenvolupament de Pangea, escenes sexuals, naus i ... una infinitat, ja que són una biblioteca lítica trobada en diferents cultures en el gran desert de Ocucaje a Ica. Amb aspecte de cants rodats, negroses, pesants, petites i grans, magnètiques, amb una capa d'òxid natural.
Per a la ciència, les pedres d'andesita de l'era del mesozoic (d'uns 80 milions d'anys) són anacròniques, també anomenades ooparts-objectes del no temps-. En no contenir material orgànic no es poden datar amb la tècnica del Carboni-14.
El Govern d'Espanya, i en concret el Ministeri de Ciència i Tecnologia amb datació i radioquímica, oficialment data les pedres d'Ica de 9.000 a 100.000 anys com a mínim d'antiguitat, i en espera d'altres estudis de diferents països. La primera constància que tenim d'elles data del 1535 i segurament també abans: de huaqueros i altres cercadors de tresors.
Són objectes que criden l'atenció de gent que tendeix a dubtar part de la ciència moderna com alguns creacionistes i els qui busquen justificacions històriques diferents o encara per confirmar.
Inicialment se sap que les col · leccionar uns germans de llinatges Soldi i les van donar al Museu Regional d'Ica, després Javier Cabrera (director de la secció d'Investigacions de la Universitat del Perú, metge de l'Hospital Obrer de la ciutat d'Ica, membre del jurat del Consell Regional i membre corresponent del Col · legi Internacional de Cirurgia, i altres) les col · leccionar fins a arribar a més de 20.000 pedres i moltes altres s'han anat repartint per diferents llocs del Món. Després de la mort de Don Javier Cabrera el 2001, el Museu de les Pedres Gravades va deixar d'ampliar. Per la destinació i atzar em vaig interposar en aquest història farà gairebé 10 anys després de prolongats viatges a la zona.