Alta tecnologia i disseny fresc en el nou GEM de Nokia totalment tàctil

La companyia Nokia ha presentat Nokia GEM, el seu últim prototip 100% tàctil que comporta canvis importants en el concepte de telèfon mòbil. Aquest prototip de la companyia finlandesa permetrà interactuar tant amb la part davantera del dispositiu com amb la part del darrere ja que es tracta del primer telèfon completament tàctil.

Nokia torna a revolucionar el món de la telefonia mòbil. Després de la presentació dels nous smartphones de Nokia amb sistema operatiu Windows Phone, tan esperats pels usuaris, Nokia pretén portar el món de la pantalla tàctil i els telèfons mòbils a un altre nivell. La companyia ha presentat Nokia GEM, un prototip de telèfon mòbil que sembla tret d'una pel · lícula de ciència ficció i que destaca per ser completament tàctil.

En aquest nou dispositiu desapareixerien per complet els botons i tant la part davantera com del darrere seria utilitzable per realitzar diferents accions amb el dispositius. És com si una pantalla tàctil "emboliqués" completament el telèfon i cada racó del mateix pogués ser utilitzat.

L'empresa finlandesa l'ha presentat a través del seu bloc Nokia Conversations. "És com una joia en brut que necessita ser polida per convertir-se en un producte real", explicava el gerent de Nokia GEM, Jarko Saunamäki.

A primera vista, Nokia GEM presenta un disseny compacte i interactiu. Mentrestant, a la part posterior del telèfon l'usuari tindrà l'opció de "pessigar" la pantalla per fer zoom a la part frontal es té una visió clara i constant de la imatge. Per tant, l'usuari pot tenir la mateixa foto a diferents escales a cada costat del telèfon.

De la mateixa manera, el nou model permet als usuaris tenir l'opció de portar publicacions a la part posterior del telèfon, al mateix temps que es realitzen trucades. Els usuaris poden decorar i alterar al seu gust la configuració del seu avatar. És possible veure la interacció entre els telèfons quan els usuaris aboquen dades de contacte i fotos al telèfon. Entre els usos més importants es troben la "interacció" entre totes les parts del telèfon i l'aparença canviant.

Aspecte del Nokia GEM. Imatge: Nokia Conversations.
Capacitat de 3D
En aquest sentit, l'encarregat de dirigir el projecte de Nokia GEM, Jarkko Saunamäki, ha comentat que aquest telèfon és el "dispositiu personalitzable per excel · lència", ja que "no hi ha cap aspecte per defecte".

A més, el dispositiu pot mostrar imatges en 3D que permeten una visualització des de l'exterior, facilitant a l'usuari tenir una mirada "totalment" completa. "Ara, en iniciar una aplicació com la càmera, el telèfon mòbil encara es veu com un telèfon mòbil, però amb GEM, en iniciar l'aplicació de cambra, tot el telèfon s'assembla a una càmera", va indicar

Des Nokia asseguren que aquest model confirma el "compromís" amb el centre de recerca que ha desenvolupat un paper principal en GSM, 3G i tecnologies adoptades en el sector.