Anonymous bloqueja varies webs, com la del FBI o l'SGAE

La pàgina web del Departament de Justícia dels EUA i la de la productora Universal Music van quedar fora de servei temporalment després que el grup de pirates informàtics Anonymous las bloquegés en protesta pel tancament de la pàgina de descàrregues Megaupload a mans del FBI.

Anonymous va corroborar en el seu compte de Twitter que la caiguda dels dos portals era obra seva i va batejar el pirateig de les dues pàgines com Operació Represàlia.

A més dels llocs del Departament de Justícia nord-americà i de la productora Universal Music, han limitat l'accés a la pàgina de l'Associació Americana de la Indústria de Gravació.

L'Oficina Federal d'Investigacions (FBI) va anunciar aquest dijous el tancament de la pàgina de descàrregues Megaupload després d'una investigació de dos anys que s'ha saldat amb la detenció de quatre persones a Nova Zelanda per un suposat delicte de pirateria informàtica.

L'FBI ha assenyalat que l'operació revelada no té connexió amb el projecte de llei antipirateria SOPA, promogut pel Congrés dels EUA, i que va provocar el "apagada" dimecres de diverses pàgines en senyal de protesta.

Bloquegen els web de l'FBI i de la SGAE

En la seva retransmissió de la "venjança" virtual, van anunciar també l'atac a la web de l'FBI i, poc després la de la Societat General d'Autors espanyols, (SGAE), entre d'altres.

Es tracta, asseguren, de "major atac mai perpetrat de Anonymous" en què participen almenys 5635 persones.

Les autoritats acusen Megaupload de formar part d '"una organització criminal responsable d'una enorme xarxa de pirateria informàtica mundial" que ha causat més de 500 milions de dòlars en danys als drets d'autor.

"L'advertim, si ets un Anon (hacker) que ha participat en els atacs contra els Departaments que estan en contra dels que donen suport SOPA, si us plau, pren precaucions", ha afegit aquest grup en un tweet.

Hores després dels bloquejos algunes pàgines com la de l'FBI i la del Departament de Justícia nord-americà van recuperar la normalitat, encara que Anonymous no descarta nous atacs.EFE