Apple va obtenir un benefici net de 13.064.000 de dòlars

Steve Jobs i Wozniak
El gegant tecnològic Apple va finalitzar 2011 sense Steve Jobs però amb uns beneficis i ingressos trimestrals rècord després de vendre més telèfons iPhone, tauletes iPad i ordinadors Mac que mai, segons ha anunciat avui la companyia de Silicon Valley.

Entre octubre i desembre, el seu primer trimestre de l'exercici fiscal 2012, Apple va obtenir un benefici net de 13.064.000 de dòlars, un 117,5 per cent més que en el mateix període de 2010, amb uns ingressos històrics de 46.333.000 de dòlars, la qual que va suposar un creixement interanual d'un 73,2 per cent.

"Estem entusiasmats amb els nostres resultats excel · lents i vendes rècord d'iPhone, iPads o Mac", va dir el conseller delegat Tim Cook en un comunicat en el qual es va revelar que Apple va despatxar 37 milions de seus telèfons intel · ligents, un 128 per cent més que en el últim trimestre del 2010.

La companyia, que va patir la pèrdua del seu referent i cofundador Steve Jobs a l'inici del trimestre, va confirmar amb el llançament de l'iPhone 4S el 14 d'octubre als EUA el bon estat de salut dels seus negocis a tot el món. Durant el seu primer cap de setmana de vida es van vendre 4 milions d'iPhone 4S, el que va establir un nou rècord per al ja popular aparell que actualment es pot adquirir a més de 90 països.

iPad, producte estrella
"Els números de l'iPhone 4S es van beneficiar de la disminució de les vendes del trimestre anterior", va assegurar Cook en una conferència telefònica a la premsa, en la qual va explicar que entre juliol i setembre els consumidors van optar per esperar l'arribada de la següent versió per adquirir el dispositiu. Apple va assenyalar que la comercialització de l'iPhone va ser especialment significativa al Regne Unit i Japó, així com a la Xina, tot i que en el gegant asiàtic l'iPhone 4S no va debutar fins a aquest mes, de manera que les seves vendes es reflectiran en els resultats del pròxim trimestre.

Més enllà del telèfon intel · ligent, el producte estrella de la companyia, la tauleta iPad continuar demostrant el seu atractiu sent "extremadament popular en les compres nadalenques", segons va dir el director financer d'Apple, Peter Oppenheimer. En els passats tres mesos es van vendre 15,4 milions d'aquests dispositius i per Cook es va confirmar que "el que seria l'any de les pastilles (en general) va tornar a ser el de l'iPad per segon any consecutiu".

"Arribarà el dia en què el mercat de les pastilles serà en nombre més gran que el del PC. Nosaltres seguirem innovant en aquesta àrea com bojos", va manifestar el conseller delegat que no veu com a competència de l'iPad 2 els nous lectors de llibres electrònics o "e-readers". "La gent vol donar a la seva tauleta múltiples funcions i no crec que els interessats en un iPad s'hagin de conformar amb alguna cosa que tingui un ús limitat", va declarar Cook al final del seu primer trimestre fiscal complet al capdavant de l'empresa.

5,2 milions d'Mac en tres mesos
La bona ratxa d'Apple també es va deixar notar en les vendes d'ordinadors Mac que van establir un altre rècord, tant en portàtils com en els models d'escriptori, per totalitzar 5,2 milions d'unitats despatxades entre octubre i desembre, el que va implicar un increment interanual d'un 26 per cent. "La inèrcia que porta Apple és increïblement forta i tenim alguns nous productes sorprenents en camí", va comentar Cook, si bé cap dels executius va voler anticipar propers llançaments de l'empresa, com el rumorejat iPad 3 per a finals de febrer o principis de març.

La creu va tornar a ser el seu reproductor iPod, les vendes van caure un 21 per cent en un trimestre on els consumidors van adquirir 15,4 milions d'unitats del producte. Els números d'Apple van sobrepassar les expectatives dels analistes i els seus actius van cotitzar al voltant d'un 8 per cent a l'alça en les negociacions borsàries realitzades després del tancament de Wall Street.EFE