Nova Zelanda estudia extraditar als EUA a quatre directius de MegaUpload

Sydney. (EFE) .- Un tribunal de Nova Zelanda va decretar avui presó preventiva per al fundador del portal de descàrregues a internet Megaupload, Kim Schmitz, reclamat per Estats Units on ha estat acusat de pirateria informàtica.

El jutge David McNaughton, del tribunal del districte de North Shore, a la ciutat d'Auckland, va dictar que Schmitz i els altres tres directius de l'empresa que també van ser arrestats, romandran a la presó fins que es produeixi el va fallar a la seva petició de llibertat sota fiança en la vista fixada per dilluns que ve, ha informat l'agència neozelandesa APNZ.

Al costat del alemany Schmitz, conegut també com Kim Dotcom, han estat també ingressats en presó preventiva els directius de la mateixa nacionalitat Finn batata i Mathias Ortmann, així com l'holandès, Bram van der Kolk.

Tots ells van ser detinguts en diversos operatius policials duts a terme a Auckland en resposta a un requeriment fet per les autoritats nord-americanes, que han sol · licitat l'extradició dels tres alemanys i de l'holandès.

Les autoritats dels Estats Units van tancar ahir el portal de descàrregues Megaupload en considerar que forma part d '"una organització delictiva responsable d'una enorme xarxa de pirateria informàtica mundial" que ha causat més de 500 milions de dòlars en pèrdues en transgredir els drets d'autor de companyies.

A l'inici de l'audiència, el jutge va atendre la petició feta pels mitjans de comunicació per poder fotografiar els acusats, tot i que l'advocat que defensa el fundador de Megaupload es va oposar a això, ha informat la premsa neozelandesa.

Però després Schmitz, qui té la residència neozelandesa a l'igual que der Kolk, va dir durant la vista que podien prendre imatges d'ells perquè "no tenim res a amagar".

"Tots els detinguts han estat acusats als Estats Units, Seguirem treballant amb les autoritats nord-americanes per assistir-en els tràmits d'extradició", va dir en roda de premsa el detectiu Grant Wormald, de l'Agència contra els Delictes Financers i la Delinqüència Organitzada.

La Policia neozelandesa informar que ha decomissat als detinguts ia l'empresa, béns valorats en uns 4,8 milions de dòlars (3,7 milions d'euros) i uns 8 milions de dòlars (6,2 milions d'euros) dipositats en comptes obertes en diversos bancs de Nova Zelanda.

No obstant això, les autoritats de Nova Zelanda no tenen previst presentar acusacions formals contra Megaupload tot i considerar que han admès que l'empresa també ha infringit les lleis sobre propietat intel · lectual d'aquest país.

Les autoritats nord-americà consideren que per mitjà del portal Megaupload, que compta amb uns 150 milions d'usuaris registrats, i d'altres pàgines associades, van ingressar uns 175 milions de dòlars.

A més de les quatre detencions a Nova Zelanda, s'han realitzat batudes als Estats Units i altres nou països, entre ells Holanda i Canadà.

En resposta al tancament de Megaupload, el grup de pirates informàtics Anonymous bloquejar temporalment la pàgina web del Departament de Justícia, la de la productora Universal Music i també la de l'Associació del Cinema dels Estats Units, entre d'altres.