Adéu Cavin Cooper "Jose Luis Lopez-Guardia"

López Guardia ha mort aquest dimecres a Vic, a l’edat de 55 anys. Conegut amb el sobrenom artístic de Cavin Cooper havia marxat als Estats Units el 1977.
Allà va treballar per a les principals ‘majors’com a creatiu gràfic, il•lustrador i, sobretot, productor i editor d’informació. L’any 2006 va dirigir la pel•lícula ‘Joan Pau II, l’amic de tota la humanitat’, una pel•lícula de dibuixos animats de la vida de l’anterior Papa.

Si algú ens parlés d'un personatge anomenat Cavin Cooper, l'últim que ens pensariem és que es tracta d'un personatge nascut a Vic i menys que es tracta d'un visionari del món dels dibuixos animats. De cap manera creuríem que a més de tot això és un home que treballa al món del dibuix animat des de fa més de 30 anys i ens semblaria increïble que hagués tingut relació amb grans editors estatals com ara Bruguera, Salvat o Planeta així com grans productores internacionals com ara Disney, Warner Bros, Saban o Universal Studios entre molts d'altres.

Doncs bé, tot això és cert! I segurament no en tenim constància perquè per molt espectacular que sigui la seva trajectòria,

(alias Cavin Cooper) ha estat sempre un home que ha treballat de forma independent i al marge de la pompositat que dóna el suport i patrocini de l'administració publica. Una opció difícil, sobretot al nostre pais, però en tot cas res que sigui infranquejable pel nostre més que curtit personatge. I és que precísament si per alguna cosa es caracteritza Cavin Cooper és la seva força i fermesa a l'hora d'afrontar tot tipus de mals tranguls i adversitats.

Després d'uns inicis durs al món del dibuix animat estatal Cavin Cooper va provar fortuna als Estats Units i finalment ha tornat a Europa amb embranzida fent una forta arrencada amb una animació de 30 minuts sobre la vida del darrer papa Wojtyla titulada "Juan Pablo II, el amigo de toda la humanidad". Actualment està preparant varis projectes com ara Sparks, Leprechauns, Children's Champions, Homo sapiens, Twin Onions o Musical Mushrooms entre moltíssims d'altres projectes que continuament ballen pel cap d'aquest excèntric personatge vigatà.

Descansa en pau mestre.
el 9 nou i freak factory