Les Android AR glasses de Google, l'inici dels ordinadors wearables

Els rumors sobre unes ulleres Android amb Realitat Augmentada van prenent forma, concretament una forma similar a les a ulleres de Oakley Thump 2 com les de la imatge (que ja compten amb un MP3 integrat), però què és això d'ulleres de Realitat Augmentada ? Segons sembla Google X Lab, el laboratori de R + D de Google estaria a punt de presentar unes ulleres capaces de capturar i mostrar informació de l'entorn amb la tecnologia de Realitat Augmentada.
Per a això les ulleres Google integrarien una petita càmera capaç de detectar elements i capturar imatges de forma ininterrompuda. També comptarien amb almenys una pantalla heads up display (HUD), és a dir una pantalla LCD o AMOLED transparent al vidre de les ulleres per mostrar la informació. D'aquesta manera es podria combinar una imatge real amb informació digital com gràfics o textos.
El sistema estaria basat en Android amb connectivitat sense fils possiblement amb un smartphone Android, encara que han assegurat que funciona de forma totalment independent i que no és un perifèric Android. De moment s'especula amb que serà un producte perquè els desenvolupadors puguin treballar en productes més comercials. Però la clau del tema és la interfície ¿de veu? ¿Per gestos? els rumors diuen que es controlen amb lleugers moviments de cap la qual cosa pot resultar tan revolucionari com desastrós. Si no és capaç de detectar bé una ordre correm el risc d'haver de repetir el moviment fins que ens doni una estrebada muscular.
Les Android AR glasses no serien les primeres ni les últimes, però sí serien un interessant precedent. Sony va presentar fa poc una versió d'ulleres multimèdia immersives i en el CES s'han vist diversos prototips d'ulleres interactives, però gairebé totes són massa volumnosas o depenen directament d'un dispositiu addicional. Esperem que les presentin aviat i desvetllar totes aquestes incògnites. El resultat seria alguna cosa similar a la visió de Terminator.