PS Vita s'estrena a Espanya

Sony ha anunciat a bombo i platerets PS Vita durant aquestes últimes setmanes, però no va ser fins ahir quan es va inaugurar la venda oficial del dispositiu amb uns ominosos cops de gong. A la percussió, James A. Armstrong, vicepresident de Sony Computer Entertainment Europe i mestre de cerimònies juntament amb l'equip de Sony Espanya. Tots ells van estar presents a la Sony Store de Madrid, que ahir a la nit va obrir les seves portes a les deu per donar la benvinguda a la nova portàtil.




El mateix Armstrong va ser encarregar de donar en mà la primera PS Vita a Faustino Jiménez. L'afortunat, després de quinze hores d'espera en la cua que es formava en Serrano 12 des les sis del matí, va rebre la nova portàtil de Sony gratis, davant la sorpresa del públic, que no va parar de victorejar el més matiner. Jiménez, entre cansat i feliç, va dedicar unes breus paraules abans que l'equip de Sony donés la sorpresa, per mediació del propi Armstrong, i regalés dues unitats més als companys que seguien a la cua a Faustino.

Ja ha passat més d'un any des que fos anunciat el sistema Vita en el 'PlayStation Meeting' de Japó, el 27 de gener de 2011. Des de llavors, la substituta de PSP ha aixecat gran expectació a nivell mundial gràcies a la seva puntera tecnologia integrada en poc més del que ocupa un ebook. En menys de 300 grams, l'última joguina de Sony uneix una pantalla FEU OLOR de 5 polzades capacitiva, un processador de quatre nuclis, una càmera frontal i una altra posterior, un micròfon integrat, un sistema de detecció de moviment de sis eixos, GPS, WiFi i connexió 3G per cinquanta euros més.

Encara que el preu pot semblar alt, James A. Armstrong s'escuda en que ells es dirigeixen a «un públic més adult» i que, amb les especificacions que té el seu producte ho considera un preu just. «Comparat amb les tablets i les màquines d'Apple no és car», assegurava el vicepresident de SCEE, que afegia que, tot i la mala situació econòmica de rerefons «ha estat el nostre millor llançament a Espanya».



I