Avui presenten el nou Samsung Galaxy S3

Tot està preparat a Londres per al que sens dubte serà un dels llançaments tecnològics més importants de l'any. I és que, durant aquesta mateixa tarda de dijous, Samsung revelarà al món, des de Londres, un dels seus secrets més ben guardats: el seu nou smartphone Galaxy S3. ABC assistirà a l'esdeveniment i ha d'informar, en temps real, sobre tots i cadascun dels detalls del nou dispositiu.

Pocs llançaments han despertat fins ara tanta expectació. I és que l'interès suscitat al voltant d'aquest nou (i diuen que revolucionari) telèfon mòbil només té parangó en les presentacions planetàries dels iPhone i iPad d'Apple. Els pocs privilegiats que ja l'han vist (un grapat d'alts executius de les principals operadores), no donen crèdit a les seves prestacions i tracten per tots els mitjans d'evitar el setge dels periodistes i ocultar els detalls.

Poc ha transcendit fins ara sobre les característiques finals que podria tenir el nou terminal, entre elles la gran grandària de la pantalla, que podria ser de 4,8 polzades, la més gran del mercat. Aquestes dimensions s'han conegut gràcies a que un comerç de Hong Kong ha mostrat (abans de temps) el que assegura són protectors de pantalla per al nou terminal. Protectors que li queden grans a qualsevol altre model i que tenen, exactament, 4,8 polzades.

També es parla molt de la càmera, i en aquest terreny molts rumors apunten que serà una de 12 megapíxels, aunqe també hi ha qui aposta per una de vuit. Del que no hi ha dubte és que el nou dispositiu incorporarà (almenys en el mercat europeu) el nou processador de quatre nuclis Exynos, fabricat per la mateixa Samsung i que conferirà al terminal una extraordinària capacitat de processament. El vídeo que encapçala aquestes línies mostra les capacitats del nou processador.

Segons fonts de la companyia coreana, el nou Exynos 4 Quad, tot i ser molt més potent que l'anterior Exynos 4 Dual (amb només dos processadors) consumeix fins a un 20% menys d'energia, el que redundarà en una molt més gran durada de la bateria. Una altra extraordinària capacitat del nou Galaxi S3 seria la de poder mostrar dues aplicacions simultàniament en pantalla, segons va publicar fa uns dies la web Movilzona. Si és cert, seria tot un salt qualitatiu per als telèfons mòbils.

En tot cas, ja només queden unes poques hores per aclarir els dubtes. Samsung, que durant el primer trimestre d'aquest any ha desbancat per primera vegada a Nokia com a principal fabricant de mòbils del món, és també l'enemic número 1 d'Apple en el segment dels smartphones o telèfons intel · ligents. De fet, fins ara només les diferents versions del Galaxy de la companyia coreana han aconseguit plantar batalla als iPhone dels de Cupertino. Desequilibrarà definitivament la balança el llançament del Galaxy S3? ¿Mantindrà Apple el seu avantatge en aquest terreny amb el seu pròxim iPhone 5?

Les armes estan en alt. Només queda esperar per veure els resultats d'aquesta guerra tecnològica.ABC