Samsung Galaxy S III, amb quatre nuclis i pantalla Super Amoled de 4,8 polzades

Samsung ha presentat el nou Galaxy S III a Londres. Com s'esperava, la companyia ha mostrat la nova generació de la gamma Galaxy S, que destaca per comptar amb una pantalla de Super Amoled HD de 4,8 polzades, un processador de quatre nuclis Exynos de 1,4 GHz, que promet potència, rendiment i estalvi energètic. El Samsung Galaxy S III arriba amb Android Ice Cream Sandwich i possibilitats NFC.

En el primer trimestre d'aquest any Samsung ha aconseguit superar Nokia com a primer fabricant mundial de dispositius mòbils i vol seguir per aquest camí. Samsung ha aconseguit vendre, només el primer trimestre, 93,5 milions d'dispositius, 44,5 milions d''smartphones'. Precisament aquest segment del mercat, el dels 'smartphones', és en el que Samsung ha aconseguit destacar en els últims anys.

La companyia sud-coreana ha apostat per dispositius potents amb diferents sistemes, que han ofert un catàleg amb gran varietat als usuaris. En els últims anys, Samsung ha mostrat els seus principals novetats per al sector 'smartphones' en esdeveniments denominats Samsung Unpacked. El 2010 es va celebrar a Barcelona, ​​al Mobile World Congress, i la companyia va presentar el seu sistema Bada i la gamma Wave. El 2011 l'esdeveniment es va desenvolupar a San Diego, amb Google com col · laborador, i els anuncis van ser Android Ice Cream i el Galaxy Nexus.

Atesa la importància dels anuncis anteriors, hi havia grans expectatives per al Samsung Unpacked 2012, i la companyia no ha decebut. El protagonista indiscutible ha estat el Samsung Galaxy S III, l'últim model de la gamma més destacada dels 'smartphones' Samsung.

El nou terminal de Samsung ha complert amb els rumors que havien sorgit en els últims dies. D'aquesta manera, el Samsung Galaxy S III té un processador Exynos de quatre nuclis a 1,4 GHz, que promet la màxima potència del moment i un consum molt menor, que es podria reduir al voltant d'un 20 per cent. Es tracta d'un avenç significatiu del terminal de Samsung, que amplia les seves possibilitats i la seva autonomia.

La pantalla també ha respost al que s'esperava, és a dir, 4,8 polzades de Super Amoled HD. En concret el telèfon tindrà una resolució de 1280 per 720, el que el situa entre els millors del mercat actual.

Quant al seu disseny, guarda més similituds amb el Galaxy Nexus que amb el Samsung Galaxy S II. El dispositiu té unes dimensions de 136,6 mil · límetres per 70,6 i 8,6. En total aquest nou 'smartphone' pesa 133 grams, el que també ajuda a facilitar la seva mobilitat.

Quant al seu sistema operatiu, el Samsung Galaxy S III té Android Ice Cream Sandwich, l'última versió del SO mòbil de Google. En aquest cas, com és habitual, Samsung ha apostat per personalitzar el sistema amb TouchWiz. El més destacat és que incorporarà noves funcions gestuals per interactuar amb el 'smartphones' i les seves funcions bàsiques.

Altres característiques confirmades del telèfon són una càmera de 8 megapíxels, a l'altura de l'iPhone 4S i la resta de telèfons d'última generació, i una càmera davantera de 1,9 megapíxels. A més, el dispositiu tindrà una bateria de 2.100 mAh.